Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Govern aprova invertir 12 milions al Barcelona Supercomputing Center per completar el projecte Aina

ACN Barcelona – El Govern ha acordat invertir 12 milions d’euros al Barcelona Supercomputing Center (BSC), a través del Departament d’Empresa i Treball, destinats a completar el projecte Aina. Es […]

Agències 31/01/2023

ACN Barcelona – El Govern ha acordat invertir 12 milions d’euros al Barcelona Supercomputing Center (BSC), a través del Departament d’Empresa i Treball, destinats a completar el projecte Aina. Es destinaran 3 milions d’euros anuals al projecte durant els pròxims quatre anys mitjançant una subvenció directa al BSC, l’entitat encarregada d’executar les diferents actuacions que preveu el full de ruta de l’Aina fins al 2026, any de finalització del projecte. El projecte Aina està considerat estratègic pel Govern i està basat en tecnologies de dades i intel·ligència artificial amb l’objectiu d’aconseguir que la tecnologia entengui i parli la llengua catalana.

Segons l’Executiu, al final del projecte Aina, el 2026, es disposarà de totes les peces necessàries perquè qualsevol empresa o organització les pugui combinar per crear les seves solucions o serveis garantint que aquests entendran i parlaran correctament el català en qualsevol de les seves variants.