Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El Govern aprova formalment el retorn al FLA

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la petició formal per tornar a acollir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic per al 2021, el conegut com el FLA. El retorn de […]

Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la petició formal per tornar a acollir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic per al 2021, el conegut com el FLA. El retorn de Catalunya al FLA arriba només un any després de sortir-ne formalment. Segons va indicar el govern espanyol a principis de mes, el primer trimestre transferirà 5.153,89 milions d’euros a la Generalitat a través del FLA. El Govern ja va anunciar que s’hi acolliria a l’ampliar en 1.800 milions d’euros els pressupostos prorrogats per al 2021. Ara, també ha indicat una nova ampliació de 500 milions addicionals, a càrrec del nou fons covid que preveu que aprovi el govern espanyol aquest any.

L’adopció de l’acord de Govern per acollir-se de nou al FLA és el tràmit formal d’acord amb el previst al reial decret 17/2014, de 26 de desembre. Les comunitats que no compleixen amb els objectius de dèficit es financen a través del FLA, que inclou un control financer més exhaustiu, ja que no tenen accés als mercats.