Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

El Govern aprova els comptes anuals de l’Institut Català de Finances, que tanquen amb un resultat positiu de 40,5 MEUR

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts els comptes anuals de l’Institut Català de Finances (ICF) corresponents a l’exercici 2021. Durant l’últim exercici l’entitat financera pública de Catalunya […]

Agències 24/05/2022

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts els comptes anuals de l’Institut Català de Finances (ICF) corresponents a l’exercici 2021. Durant l’últim exercici l’entitat financera pública de Catalunya ha finançat 1.213 empreses per valor de 535,1 milions d’euros. En línia amb altres anys, el 96% del finançament s’ha destinat a treballadors autònoms i pimes. El Consell Executiu ha destacat l’increment per a projectes de construcció i obra pública, que ha ascendit fins al 13% del total. Dos terços de les operacions s’han destinat a nous projectes d’inversió, mentre que el terç restant ha anat a parar a finançar les necessitats de liquiditat derivades de la covid-19. Amb tot, l’ICF ha tancat el 2021 amb un resultat positiu de 40,5 milions d’euros.

En concret, el 2021 l’ICF ha compromès 19,9 milions d’euros en fons de capital de risc. Així mateix, ha acumulat 8,6 milions d’euros d’inversió directa en empreses i start-ups.

Segons ha detallat l’executiu, s’han reestructurat crèdits per valor de 315,2 milions d’euros amb l’objectiu e flexibilitzar i ajustar el calendari de pagament, d’acord amb el context i les necessitats.

Pel que fa a la distribució sectorial, el comerç, el turisme, el transport i les indústries manufactureres s’han mantingut com a sectors més finançats.

Per territoris, Barcelona i la seva àrea d’influència han acumulat la major part del finançament (54%). L’han seguit Girona (10%) i el Penedès (7%).