Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

El Govern aprova eliminar la detecció i vigilància d’incendis a través de punts de guaita

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat una “modernització” de les tasques de detecció i vigilància d’incendis forestals dels Bombers de la Generalitat i ha acordat eliminar les tasques que es feien […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat una “modernització” de les tasques de detecció i vigilància d’incendis forestals dels Bombers de la Generalitat i ha acordat eliminar les tasques que es feien des dels punts de guaita en horari diürn i de juny a setembre. Segons l’executiu, factors com la major freqüentació del medi natural per part de la ciutadania, la disponibilitat de mitjans tecnològics en temps real i la desestacionalització del risc d’incendi forestal derivat del canvi climàtic requereixen l’adopció de mesures de control les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. A més, també recorden que existeixen mitjans telemàtics que permeten operativitat en temps real amb monitoratge des de sales de control centralitzades.

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha revisat i “modernitzat” el model de seguiment de les columnes de fum. Segons el Govern, aquest nou model pretén, prioritàriament, millorar la disponibilitat dels recursos humans d’extinció d’incendis forestals, dotant de mobilitat i polivalència els equips de treball, avançar en la proactivitat treballant durant tot l’any en la preparació dels escenaris i del paisatge en els quals es realitzarà l’extinció dels incendis i millorar l’eficiència dels recursos humans de suport disponibles, tot ampliant les seves activitats i capacitats de treball.El Govern ha assegurat que s’engegarà un procés de recol·locació del personal afectat perquè puguin ocupar un nou lloc de treball.Els tràmits i procediments queden aturats, però, fins que no acabi la situació d’excepcionalitat sanitària. Així, el personal de guaita estarà en situació de disponibilitat però no serà objecte de crida ni activació en la campanya d’estiu d’enguany.