Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El Govern aprova el topònim ‘La Santa Olla’ per denominar un paratge de Setcases

ACN Setcases.-El Govern ha aprovat la denominació oficial de ‘La Santa Olla’ per a un paratge situat al municipi de Setcases, al Ripollès. La nova denominació serà introduïda al Nomenclàtor […]

Agències 16/03/2021

ACN Setcases.-El Govern ha aprovat la denominació oficial de ‘La Santa Olla’ per a un paratge situat al municipi de Setcases, al Ripollès. La nova denominació serà introduïda al Nomenclàtor oficial de toponímia de Catalunya en substitució del topònim ‘Casa d’en Picot’, que fa referència a una edificació que es troba en aquest paratge. Aquesta nova denominació havia estat sol•licitada per l’Ajuntament de Setcases a la Comissió de Toponímia i ha estat informada favorablement per l’Institut d’Estudis Catalans, tal com estableix el Decret 133/2020.

La Comissió de Toponímia ha elevat la proposta del nou topònim perquè, com estableix el Decret 133/2020, el Govern l’aprovi mitjançant un acord que s’ha de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i a la seu electrònica de la Generalitat. Aleshores, el topònim és oficial i passa a ser inclòs en el Nomenclàtor oficial de toponímia de Catalunya.La Comissió de Toponímia va ser creada l’any 2001 pel Govern per vetllar per la toponímia de Catalunya i és l’òrgan d’assessorament, consulta i proposta en matèria de fixació oficial dels topònims de Catalunya. Actua com a òrgan de coordinació entre les entitats o institucions que tenen competències en el camp de la toponímia i està adscrita al Departament de Cultura. La directora general de Política Lingüística n’exerceix la presidència.També en formen part altres departaments i organismes de la Generalitat de Catalunya, el Conselh Generau d’Aran, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Institut d’estudis Aranesi i les entitats municipalistes Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).