Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

El Govern aprova el programa per al disseny i la creació d’una energètica pública a Catalunya

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts el programa per al disseny i la creació d’una energètica pública a Catalunya. Segons ha indicat l’executiu, l’objectiu de l’empresa és el de […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts el programa per al disseny i la creació d’una energètica pública a Catalunya. Segons ha indicat l’executiu, l’objectiu de l’empresa és el de promoure la participació de la ciutadania per crear comunitats energètiques locals i territorials que explotin la infraestructura pública, afavorint “la democratització de model energètic, l’equilibri territorial i l’assoliment d’uns preus justos”. En aquest sentit, el Govern contempla acords de col·laboració amb altres agents públics, privats i la ciutadania. A llarg termini, l’executiu vol aconseguir que Catalunya redueixi en un 55% les emissions de gasos contaminants l’any 2030 i arribar a la neutralitat d’emissions de carboni l’any 2050.

Les competències principals assignades al programa són el disseny de la mateixa empresa, així com dotar-la dels recursos i l’empara legal per explotar tots els equipaments que són propietat de la Generalitat. El programa també atorgarà a la futura companyia la capacitat de poder col·laborar amb altres agents i, finalment, atribuir-li el potencial per fomentar el canvi a un model de mobilitat sostenible, compartida i pública.