Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Govern aprova el primer paquet d’ajudes del 2021 al sector cultural

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts el primer paquet d’ajudes del 2021 la cultura, dotat amb 14,2 milions d’euros. Els recursos es tramitaran a través del Departament de Cultura […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts el primer paquet d’ajudes del 2021 la cultura, dotat amb 14,2 milions d’euros. Els recursos es tramitaran a través del Departament de Cultura i estan destinats a atendre les “necessitats” derivades de les mesures restrictives de la covid-19. Gairebé la meitat (6,8 MEUR) seran per compensar la reducció d’aforaments a sales d’arts escèniques i música, a repartir amb els artistes afectats. 4 milions, per a les sales de cinema pel tancament forçós; 2,2 milions d’euros seran per a companyies i management d’arts escèniques i música; i 1,2 milions es destinaran a companyies i artistes en el supòsit de cancel·lació d’espectacles per raons mèdiques a causa de la covid-19.

A més a més, conjuntament amb el Departament de Treball, també s’obrirà una línia per a treballadors de la cultura, que inclou els tècnics, de 5 milions d’euros. Les noves convocatòries s’obriran en els propers dies i s’informaran pels canals habituals, especialment les destinades a pal·liar els efectes de la pandèmia.