Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Govern aprova el Pla de prevenció del suïcidi de Catalunya per reduir-ne els casos i l’estigma social

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts el Pla de prevenció del suïcidi de Catalunya 2021-2025 (PLAPRESC), que s’articula com una estratègia nacional de prevenció. Els principals objectius del pla, […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts el Pla de prevenció del suïcidi de Catalunya 2021-2025 (PLAPRESC), que s’articula com una estratègia nacional de prevenció. Els principals objectius del pla, presentat la setmana passada, són disminuir la taxa de temptatives i mort per suïcidi en més d’un 15% i en més d’un 20% en els grups prioritaris el 2030 i reduir l’estigma social mitjançant actuacions de tipus comunitari. Una de les principals línies d’actuació serà l’atenció i el suport als professionals, a la família i als supervivents. També s’articularà el telèfon 061 com a via de suport i acompanyament de persones en risc de suïcidi. El pla té un pressupost de 15 milions d’euros (MEUR), segons van indicar en la presentació.

El pla ha comptat amb la participació d’uns 300 professionals de diferents àmbits i és concep com una prioritat en salut mental i, també, de salut pública. El suïcidi és la principal causa de mort no natural i la segona causa de mort en joves d’entre 15 i 29 anys a Catalunya (2,39 morts per 100.000 habitants).L’acord de Govern també encomana coordinar l’execució de les actuacions del pla a la Direcció General de Planificació en Salut, a través del Pla director de salut mental i addiccions i del Consell assessor de salut mental i addiccions.