Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El Govern aprova el pla d’ajuts de més de 600 milions d’euros per als col·lectius més afectats per la pandèmia

ACN Barcelona.-El Consell Executiu del Govern ha aprovat aquest dimarts el pla d’ajuts de més de 618 milions d’euros per als col·lectius més afectats per la pandèmia. Concretament, es transferiran […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Barcelona.-El Consell Executiu del Govern ha aprovat aquest dimarts el pla d’ajuts de més de 618 milions d’euros per als col·lectius més afectats per la pandèmia. Concretament, es transferiran 415 MEUR a Treball en ajuts directes de 600 euros per a treballadors amb baixos ingressos en situació d’ERTO i fixos discontinus (105 MEUR), es tornaran a destinar 2.000 euros per al manteniment de l’activitat econòmica per a autònoms o que formin part de microempreses, fins als 280 milions d’euros en total. Les bases ja s’han publicat al DOGC i es podran sol·licitar a partir de dilluns i divendres que ve, respectivament. A més, també s’ha aprovat l’ajut de 208 MEUR d’ajuts directes a empreses amb ERTO, amb 2.000 euros per a cada treballador afectat.

L’objectiu de la línia -dels Fons extraordinaris al Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement i que s’obrirà dilluns vinent- és donar suport als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la Covid-19 i mantenir els llocs de treball en situació d’ERTO d’aquestes empreses. Es preveu donar cobertura als 104.000 treballadors en ERTO que es calcula que hi ha en aquestes empreses.L’ajut consistirà en una aportació de 2.000 euros per treballador fins a un màxim de 30.000 euros per a empresa, que haurà de mantenir el mateix nombre de treballadors fins el 31 de desembre de 2021 respecte al 31 de desembre de 2020. L’incompliment d’aquest requisit comportarà la revocació de la subvenció, que s’haurà de retornar juntament amb el pagament dels interessos de demora.D’altra banda, els recursos transferits aquest dimarts al Departament de Treball permetran també endegar un programa d’ajuts a la formació, per valor de 25 milions d’euros, adreçat a persones treballadores que es troben en situació d’ERTO, amb l’objectiu de reconèixer la seva experiència laboral i contribuir a la seva reorientació i requalificació. Finalment, s’ampliarà en 4,5 milions més l’anterior línia d’ajuts adreçada al sector cultural, en coordinació amb el Departament de Cultura, i es destinaran 660.000 euros a polítiques actives d’ocupació per protegir llocs de treball i crear-ne de nous a la Cerdanya i el Ripollès, per l’especial afectació que van patir amb el tancament perimetral a finals de desembre i principis de gener.