Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El Govern aprova el decret de concert social, una “nova forma de relació amb els proveïdors de serveis”

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret de concert social que, segons l’executiu, “s’allunya de les dinàmiques de contractació política” de manera que prioritza els criteris socials del […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret de concert social que, segons l’executiu, “s’allunya de les dinàmiques de contractació política” de manera que prioritza els criteris socials del projecte i no el preu. Segons l’executiu català, es tracta “d’una nova forma de relació amb els proveïdors de serveis per garantir la millora de la qualitat assistencial i de les condicions laborals dels professionals”. El Govern també subratlla que el decret permetrà assolir “més eficiència i eficàcia” en la gestió administrativa, amb menys burocratització i reducció dels terminis i tràmits.

Entre els criteris per a l’assignació de serveis destaca el de la responsabilitat social de l’entitat proveïdora on hi figuren, entre altres, l’estabilitat i qualitat de l’ocupació i també el compromís ètic, expressat amb la implantació de mecanismes de governança democràtica, transparència i la destinació d’una part dels excedents a la millora de la formació professional. Un altre aspecte molt important en aquest sentit és l’establiment d’un topall màxim de diferència salarial entre la persona amb el salari més alt i la persona amb el salari més baix, que no podrà superar la relació 1/9, és a dir, podrà ser com a màxim nou vegades superior. Pel que fa al procediment d’acreditació -que correspon al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies-, estarà permanentment obert i les entitats proveïdores podran acreditar-se si compleixen els requisits i condicions que s’estableixin per a cada tipologia de servei socials. El termini de vigència inicial de l’acreditació serà de quatre anys, prorrogable de dos anys en dos anys fins a un màxim de 10, sempre que els serveis es prestin correctament i es compleixin les condicions de qualitat requerides.