Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El Govern aprova el conveni amb el Ministeri de Drets Socials per al reforç del sistema d’atenció a la dependència

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat el conveni amb el Ministeri de Drets Socials per al reforç del sistema d’atenció a la dependència. Aquest fixa les obligacions assumides per cadascuna de […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat el conveni amb el Ministeri de Drets Socials per al reforç del sistema d’atenció a la dependència. Aquest fixa les obligacions assumides per cadascuna de les administracions per al finançament del nivell de protecció previst per la Llei 39/2006 de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. D’acord amb els criteris, l’administració de l’Estat, a través de l’Imserso (Instituto de Mayores i Servicios Sociales), aportarà aquest any 45,7 milions d’euros (MEUR) al sistema per a l’autonomia i atenció a la dependència de Catalunya, la mateixa xifra que hi destinarà la Generalitat mitjançant els seus pressupostos, tal com preveu l’article 32 de la llei.

La darrera aportació de l’Estat per aquest concepte va ser el 2011 amb un import de 48,1 MEUR. Percentualment, la Generalitat de Catalunya aporta, de mitjana, el 65% del finançament del sistema de la dependència; l’Estat el 14%, i la resta va a càrrec del copagament dels beneficiaris. De manera més específica, el conveni preveu les despeses d’inversió i funcionament necessàries per poder aplicar el pla de xoc acordat al consell territorial, amb l’objectiu de disminuir les llistes d’espera i millorar l’agilitat administrativa, la qualitat dels serveis i de les prestacions i les condicions laborals de les persones treballadores.