Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El Govern aprova el consorci amb el Consell de Municipis d’Europa per fomentar la cooperació al desenvolupament

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un acord de consorci entre la Generalitat i el Consell de Municipis i Regions d’Europa (CEMR) per a la subvenció de la iniciativa […]

Avatar
Agències 10/12/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un acord de consorci entre la Generalitat i el Consell de Municipis i Regions d’Europa (CEMR) per a la subvenció de la iniciativa de coordinació de governs locals i regionals de la UE en matèria de cooperació al desenvolupament, ‘Platforma’. El projecte, amb finançament comunitari, es troba en la sisena fase centrada en fomentar una millor governança i resultats “més efectius” en els governs locals i regionals dels estats socis de la Unió Europea. Segons l’acord, la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament ha promogut la participació a ‘Platforma’ perquè facilita un contacte “més directe amb actors i institucions europees per aprofundir en el coneixement i la relació amb les xarxes i els agents públics de cooperació més actius a Europa”.

En aquest sentit, s’apunta que amb el projecte s’estableixen “noves aliances” i es pot desplegar el propi lideratge català. De fet, Catalunya havia entrat com a soci a la quarta fase de ‘Platforma’, que es va dur a terme entre el 2013 i el 2016, i també participa a la cinquena (2017- 2018). L’acord de consorci aprovat pel Govern determina les condicions de la subvenció del projecte, que té una durada de dos anys i contempla un import global de 5 MEUR, dels quals la Comissió en cofinança un 80% i els socis cofinancen l’altre 20%. La contribució econòmica de la Generalitat al projecte és de 20.000 euros.