Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Govern aportarà 1,2 MEUR per impulsar el campus de formació digital ’42 Barcelona’

ACN Barcelona.-El Govern ha autoritzat el Departament d’Empresa i Coneixement a aportar 1,2 milions d’euros entre 2021 i 2024 per implantar ’42 Barcelona’. Es tracta d’un campus impulsat conjuntament amb […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha autoritzat el Departament d’Empresa i Coneixement a aportar 1,2 milions d’euros entre 2021 i 2024 per implantar ’42 Barcelona’. Es tracta d’un campus impulsat conjuntament amb la Fundació Telefónica i l’Ajuntament de Barcelona per formar professionals digitals qualificats i programadors informàtics experts que ha de contribuir a generar nou talent tecnològic i a reduir el dèficit actual d’aquests professionals. Es tracta d’un model formatiu digital intensiu que es posarà en marxa al Parc Tecnològic Barcelona Activa per proveir de coneixements digitals avançats per orientar la carrera professional cap a aquest camp o adquirir noves habilitats digitals.

El projecte 42 Barcelona està basat en l’escola francesa 42 de programació informàtica, fundada el 2013 a París. S’hi treballa per projectes, els estudiants s’enfronten a problemes reals d’empreses que necessiten una solució efectiva. L’oferta de formació del projecte és oberta, ja que no exigeix cap requisit acadèmic, formatiu ni econòmic (únicament ser major de 18 anys), i està orientada a donar resposta tant a les demandes de formació dels qui volen desenvolupar la seva trajectòria professional en l’àmbit de la programació informàtica i les noves tecnologies, com a les persones amb experiència que volen reorientar la seva carrera o adquirir noves habilitats relacionades amb aquests àmbits. El projecte ha de contribuir a reduir l’escassetat actual de professionals tecnològics, estimular la creació de noves ocupacions, projectes i idees i a reforçar Barcelona com a referent d’innovació en l’àmbit de la tecnologia.