Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Govern aporta 150.000 euros al projecte de la Gran Muralla Verda per “empoderar” més de 2.000 dones de Mali

ACN Barcelona.-El Govern de la Generalitat participa amb 150.000 euros al projecte de la Gran Muralla Verda per empoderar més de 2.000 dones de zones rurals de Mali. Es tracta […]

Avatar
Agències 06/08/2021

ACN Barcelona.-El Govern de la Generalitat participa amb 150.000 euros al projecte de la Gran Muralla Verda per empoderar més de 2.000 dones de zones rurals de Mali. Es tracta del projecte ‘She grows’, sota el paraigua de la Gran Muralla Verda, liderat per la Convenció de les Nacions Unides per la Lluita contra la Desertificació i executat per l’ONG Tree Aid a la regió maliana de Koulikoro. L’objectiu és abordar la pobresa i els efectes de la crisi climàtica restaurant i protegint terres, empoderant les dones amb les capacitats per gestionar-les i evitar que es degradin i, de retruc, millorar les seves condicions socials i econòmiques.

Concretament, l’aportació de 150.000 euros del Govern a aquest projecte a Mali permetrà acompanyar 1.100 dones de la regió de Koulikoro en l’organització de cooperatives que gestionin i restaurin les terres degradades i formar-ne 1.000 més en la producció d’estufes de baix consum i la gestió d’horts comunitaris, contribuint a la seva autonomia econòmica. A més, també es plantaran a la zona 1.000 arbres que permetran retornar la fertilitat als sòls i retenir l’aigua, a més de millorar la seva productivitat i biodiversitat.Frenant l’avenç de la desertificació amb la creació d’una frontera natural d’arbres, la iniciativa reforestadora pretén revitalitzar l’economia local i traduir-se en sosteniment, feina i futur per a milions de persones que habiten els 8.000 quilòmetres que recorre el Sàhara d’est a oest del continent africà.Per a la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, l’aportació del Govern “referma el compromís de Catalunya de contribuir a la superació dels grans reptes globals”, en línia amb l’Agenda 2030 i l’Agenda 2063 de la Unió Africana.