Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El Govern ampliarà el programa DIL d’integració laboral de discapacitats intel·lectuals a tot el sector públic

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avançat aquest dijous que en la reunió del Consell Executiu de la setmana que ve s’aprovarà un acord per fer extensiu […]

Avatar
Agències 19/09/2019

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avançat aquest dijous que en la reunió del Consell Executiu de la setmana que ve s’aprovarà un acord per fer extensiu el programa DIL d’integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a tot el sector públic. Torra ha presidit al Palau de la Generalitat un acte de reconeixement a aquest programa, que actualment ocupa 95 persones. També hi ha participat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Amb aquest acord, les entitats del sector públic es podran adherir al programa i s’ampliaran el nombre de llocs de treballs per aquest col·lectiu.

“Tenim un programa que és pioner, però que sobretot volem que sigui referent i far per a la resta d’administracions i empreses en la inserció laboral de les persones amb discapacitat”, ha apuntat Torra. El programa s’adreça a persones que tenen com a mínim un 25% de discapacitat intel·lectual reconeguda, que poden accedir a un lloc de treball a la Generalitat mitjançant convocatòries específiques pel sistema de concurs de mèrits. Es tracta de treballadors i treballadores que realitzen tasques d’ajudant en serveis generals (arxiu, magatzem, telefonista, neteja) en els diferents departaments de la Generalitat. La primera convocatòria de places específica per a aquest col·lectiu es va fer l’any 2003 i, des de llavors, se n’han fet quatre més, que han permès que 95 persones accedissin a un lloc de treball a l’administració. La Generalitat també ha constituït una borsa de treball on han quedat inclosos els candidats i candidates que van superar el procés selectiu, però que no van obtenir lloc en la darrera convocatòria.