Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

El Govern amplia de cinc a deu anys el termini dels préstecs de la línia ‘ICF Crèdit Covid 19’ i un any la carència

ACN Barcelona.-El Govern ha acordat aquest dimarts “modificar i millorar” les condicions de la línia de finançament ‘ICF Crèdit Covid 19’, creada l’abril de 2020 amb una dotació de 700 […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha acordat aquest dimarts “modificar i millorar” les condicions de la línia de finançament ‘ICF Crèdit Covid 19’, creada l’abril de 2020 amb una dotació de 700 milions d’euros per donar resposta a les necessitats d’autònoms, pimes i grans empreses davant la pandèmia. La normativa amplia la finalitat d’aquest instrument per finançar també projectes d’inversió que impulsin la “reconversió” d’empreses catalanes. Així mateix, allarga de cinc a deu anys el termini dels préstecs per a necessitats de circulant i amplia la carència en un any addicional, fins a un màxim de dos. Fins ara, els crèdits s’havien de retornar en un màxim de cinc anys en el cas de les pimes i autònoms i de quatre anys per a les grans empreses.

Segons el text aprovat aquest dimarts, els recursos de la línia es destinaran a impulsar iniciatives relacionades amb àmbits com el de la sostenibilitat i el medi ambient o la innovació i la digitalització de l’economia, entre altres. Amb caràcter general, els crèdits per a inversió oscil·laran entre els 500.000 i els 2,5 milions d’euros i comptaran amb un termini de retorn fins a 15 anys, amb possibilitat de carència de capital de com a màxim 2 anys.A banda d’aquests canvis, l’acord contempla la possibilitat de modificar les operacions ja signades durant el darrer any amb l’ICF per cobrir les necessitats de circulant. Per exemple, en matèria de carència, termini o de refinançament de préstecs vigents. Els préstecs formalitzats per aquesta línia, tant els destinats a circulant com a inversió, comptaran amb l’assumpció per part del Departament d’Economia i Hisenda del 80% del risc viu de l’operació. Des de la posada en marxa de la línia ‘ICF Crèdit Covid 19’ i fins a l’abril de 2021, ja s’han formalitzat 415 operacions per un import de 382,3 milions d’euros, un 55% del total. Els 317,7 milions d’euros restants dels 700 milions amb els quals estava dotada la línia es podran formalitzar aquest any, tant per a projectes d’inversió com de circulant.