Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Govern afirma que la nova unitat de seguretat dels Mossos és a proposta d’Interior i defensa la lliure designació

ACN Barcelona.-El Govern ha afirmat que la nova Àrea de Seguretat Institucional que ha de controlar l’entorn del president i els expresidents va ser una proposta que va partir del […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha afirmat que la nova Àrea de Seguretat Institucional que ha de controlar l’entorn del president i els expresidents va ser una proposta que va partir del Departament d’Interior que Presidència va acceptar. En resposta a dues preguntes formulades pel grup socialista en relació a aquest assumpte, el Govern ha defensat que és un sistema que ja funciona a l’Estat. A més, consideren que la nova unitat permetrà “adequar l’actual sistema a un model de seguretat que s’ha demostrat altament efectiu”. D’altra banda, el Govern també defensa el procés de selecció dels agents que formaran part d’aquesta unitat, una crida pública per a ocupar les places ofertes en un procediment de lliure designació.

La creació d’aquesta àrea suposa una “reorganització” dels efectius i les unitats que presten les funcions que té encomanades aquesta unitat dins la direcció general de la policia. Una part del personal que presta aquests serveis serà l’encarregat de continuar prestant-los, amb les mateixes retribucions i dins la mateixa categoria, però amb dependència ara de Presidència. Així, defensa que la creació d’aquesta nova unitat no implica cap increment de despesa en el pressupost.