Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Govern adapta l’elaboració de l’estratègia d’eficiència energètica Solarcat i amplia el seu àmbit d’actuació

ACN Barcelona.-El Consell Executiu ha aprovat modificar l’acord de Govern d’elaboració de l’estratègia d’eficiència energètica Solarcat aprovada l’octubre del 2017, dotada amb 5,6 MEUR. La modificació s’ha fet per adequar […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Barcelona.-El Consell Executiu ha aprovat modificar l’acord de Govern d’elaboració de l’estratègia d’eficiència energètica Solarcat aprovada l’octubre del 2017, dotada amb 5,6 MEUR. La modificació s’ha fet per adequar el pla als canvis en la normativa estatal sobre autoconsum fotovoltaic i reajustar-ne els períodes d’execució. Tot i els canvis, es mantenen els objectius inicials de garantir la captació, aprofitament i emmagatzematge elèctric d’energia solar. A més, incorpora mesures per fer més transversal l’actuació del Govern en energia solar fotovoltaica, arribant també a la indústria i la innovació. L’estratègia es presentarà el 2020 però aquest any es faran accions tenint en compte la crisi climàtica.

L’estratègia Solarcat determinarà els objectius estratègics i numèrics per a l’energia fotovoltaica a Catalunya per als propers anys. Actualment hi ha 300 MW instal·lats i l’acord inclou el desenvolupament d’una estratègia territorial per a la implantació d’energies renovables en tot el territori, tenint en compte que Catalunya aspira a una generació elèctrica 100% renovable. En aquesta línia, inclou també el suport a la implantació d’instal·lacions solars d’autoproducció fotovoltaica als edificis i equipaments de la Generalitat.D’altra banda, es mantenen els incentius a l’autoconsum solar fotovoltaic en l’àmbit privat però s’amplia a la indústria donant suport a les associacions empresarials per tal que creïn oficines tècniques per identificar i desenvolupar projectes d’autoproducció solar fotovoltaic en el sector industrial. L’acord d’aquest dimarts preveu deixar sense efecte la Comissió Interdepartamental de l’estratègia Solarcat, creada per a la seva governança, per passar a integrar les seves funcions a la Comissió Interdepartamental del Pla d’Estalvi i l’Eficiència Energètica als edificis i equipaments de la Generalitat. A mes, l’Institut Català d’Energia serà l’encarregat de coordinar i impulsar totes les mesures previstes, així com canalitzar la dotació pressupostària.