Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El Govern adapta el Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament per atendre les necessitats sorgides amb la pandèmia

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat l’adaptació del Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament 2020 a les noves necessitats provocades per l’emergència sanitària de la covid-19, d’acord amb les comunitats beneficiades […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat l’adaptació del Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament 2020 a les noves necessitats provocades per l’emergència sanitària de la covid-19, d’acord amb les comunitats beneficiades i les contraparts dels projectes. Segons han informat, les bases del pla són l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH), la coherència de polítiques, l’avaluació estratègica i operativa, la gestió i tractament de les dades i la incorporació de les tecnologies digitals. S’aposta per potenciar la governança multinivell i multilateral internacional, per coordinar les actuacions a nivell global. A més, es defensa la necessitat d’una Inversió Pública Global per garantir la sostenibilitat ambiental, econòmica i social del planeta.

El Govern continua treballant en l’establiment d’acords entre governs per assessorar en el disseny i la implementació de polítiques públiques de sectors on Catalunya aporta experiència, i també en la participació en projectes d’organismes i institucions de les Nacions Unides, com ara el PNUD al Líban, UNICEF a Síria, i UNRWUA i ACNUR en diferents països.El pla preveu una convocatòria per a projectes de cooperació al desenvolupament i una altra per a educació per al desenvolupament, així com una convocatòria del Comitè Català d’Acció Humanitària per l’emergència sanitària de la Covid-19. La intenció del pla és donar suport al sector i a la societat civil organitzada, principalment ONG i entitats catalanes per al desenvolupament de projectes de cooperació, cultura de pau, enfortiment dels valors democràtics i formació d’una ciutadania global conscient dels reptes mundials.