Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Govern activa aquest divendres el nivell 3 del pla Alfa a 39 municipis per l’alt risc d’incendi

ACN Barcelona.-El Govern ha activat el nivell 3 del pla Alfa a 39 municipis davant l’increment del perill d’incendi forestal a la meitat oest de Catalunya. La mesura afecta a […]

Avatar
Agències 26/08/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha activat el nivell 3 del pla Alfa a 39 municipis davant l’increment del perill d’incendi forestal a la meitat oest de Catalunya. La mesura afecta a set comarques i implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal, els treballs forestals i la caça.. D’altra banda, els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant, on s’augmentarà també la vigilància. L’alerta es mantindrà en principi fins diumenge davant la previsió d’entrada de vents terrestres que impliquen un augment de la temperatura i un descens de les humitats relatives. El risc també arribarà a partir de dissabte al nord del país per l’entrada de tramuntana i el pla Alfa es podria estendre en alguns punts de l’Empordà.

El Govern recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s’evitin activitats de risc al medi natural. En aquest sentit, recorda que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.