Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1648
La República

El Govern acorda que la contractació pública prioritzi els productes alimentaris saludables i sostenibles

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts un acord en virtut del qual la contractació pública de serveis d’alimentació ha de prioritzar els productes saludables i sostenibles per […]

Agències 31/05/2022

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts un acord en virtut del qual la contractació pública de serveis d’alimentació ha de prioritzar els productes saludables i sostenibles per davant del preu. L’objectiu és garantir que allà on es prestin serveis alimentaris de caràcter públic com menjadors escolars, centres residencials de gent gran, centres penitenciaris i hospitals, entre d’altres, es consumeixin majoritàriament productes frescos, de temporada, de venda de proximitat, de producció agrària ecològica, de producció integrada i de qualitat diferenciada. D’aquesta manera, a més, es minimitza l’impacte del transport d’aquestes mercaderies, i conseqüentment, es redueix també la seva petjada de carboni.

En concret, aquest acord estipula que els departaments de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic que hagin de contractar serveis alimentaris incorporin en els contractes diferents clàusules, amb criteris d’adjudicació i condicions especials d’execució.

Concretament, aquestes clàusules han de garantir una alimentació saludable i de qualitat mitjançant una dieta mediterrània,; han de fomentar l’adquisició de productes de temporada, frescos i de proximitat; promoure la producció agrària ecològica i afavorir l’adquisició de productes amb un envàs reutilitzable i reduir l’ús dels que no ho són. A més, les empreses hauran de complir amb les obligacions establertes per llei per evitar el malbaratament alimentari.