Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

El Gepec recull fons per comprar finques i crear una “reserva” d’oliveres monumentals a les Terres de l’Ebre

ACN Ulldecona.-El grup ecologista Gepec recull fons per comprar finques i crear una “reserva” d’oliveres monumentals a les Terres de l’Ebre que garanteixi la protecció dels exemplars de major valor […]

Avatar
Agències 26/11/2020

ACN Ulldecona.-El grup ecologista Gepec recull fons per comprar finques i crear una “reserva” d’oliveres monumentals a les Terres de l’Ebre que garanteixi la protecció dels exemplars de major valor patrimonial. Lamenten que la llei aprovada pel Parlament és massa laxa i no preserva tots els exemplars. Per això, proposen un projecte que fomenti la producció d’oli seguint un model d’agricultura ecològica que beneficiï els pagesos, accions per potenciar la fauna a les finques, restauració d’elements patrimonials així com itineraris i material gràfic de difusió. Tot plegat estarà vinculat també a un projecte educatiu i de sensibilització iniciat enguany amb el nom “Oliveres vives, territori viu”, per acostar la població infantil a aquest patrimoni.

En el marc de l’anomenat ‘Giving Tuesday’ del pròxim dia 1 de desembre, una cita anual en la qual entitats d’àmbits diversos conviden a la ciutadania a aportar donatius pels seus projectes solidaris, el Gepec ofereix un calendari de l’entitat amb imatges i textos sobre aquest patrimoni a les persones que facin una donació a través del portal que han creat a Internet.

Relacionats