Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El G20 dona llum verda a un impost global d’almenys el 15% a les multinacionals

ACN Brussel·les.-El G20 ha tancat aquest dissabte un acord per a un impost global d’almenys el 15% a les multinacionals amb una facturació superior a 750 milions d’euros i perquè […]

Avatar
Agències 10/07/2021

ACN Brussel·les.-El G20 ha tancat aquest dissabte un acord per a un impost global d’almenys el 15% a les multinacionals amb una facturació superior a 750 milions d’euros i perquè les empreses, especialment les digitals, paguin impostos allà on operen malgrat no hi tinguin presència física. En una reunió a Venècia, els ministres de Finances i governadors dels bancs centrals del G20 han donat suport al mecanisme de fiscalitat per a multinacionals pactat per 132 països i jurisdiccions en el marc de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) l’1 de juliol. Entre els set que no han donat suport a la iniciativa hi ha tres de la Unió Europea, Hongria, Estònia i Irlanda.

En la roda de premsa posterior a la trobada, el ministre de finances italià, Daniele Franco, en representació de la presidència rotatòria del G20, ha dit que es tracta d’un acord “important que contribuirà a estabilitzar el sistema impositiu global” i a fer-lo “més just”. Franco ha subratllat que es preveu tenir el reglament a punt a l’octubre perquè possiblement pugui ser una realitat al 2023. Segons el ministre de Finances italià, ara queden “detalls tècnics” que s’han de tancar d’aquí a l’octubre.