Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El G20 debat a Venècia l’impost mínim global a les multinacionals i la recuperació econòmica

ACN Brussel·les.-El G20 debat aquest divendres i dissabte en una reunió a Venècia (Itàlia) l’impost mínim global a les multinacionals i la recuperació econòmica. Després que el G7 tanqués a […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Brussel·les.-El G20 debat aquest divendres i dissabte en una reunió a Venècia (Itàlia) l’impost mínim global a les multinacionals i la recuperació econòmica. Després que el G7 tanqués a principis de juny un acord per a un impost global de societats del 15%, ara la iniciativa arriba a la taula del G20 on alguns països, com França o l’Argentina, defensen elevar aquesta xifra. En la trobada s’espera que els ministres donin suport a l’acord consensuat per més de 130 països en el marc de l’OCDE per un impost de societats mínim global. A la Unió Europea, països com Hongria, Irlanda o Estònia són reticents a aquest impost mínim global perquè volen mantenir taxes inferiors a les companyies.

El debat sobre fiscalitat se centra en un impost mínim global de societats d’almenys el 15%, però també en fer pagar a les empreses, especialment les digitals, allà on operen malgrat no tenir-hi presència física.A més, el G20 també aborda la recuperació econòmica, com donar suport als països pobres per superar la crisi i mesures financeres que contribueixin a lluitar contra el canvi climàtic, com un preu mínim a nivell internacional per a les emissions de carboni.