Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023
Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023

El G-7 diu que està preparat per fer “el que calgui per preservar la integritat de l’ordre internacional”

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El països del G-7 asseguren en un comunicat que estan preparats per fer “el que calgui per preservar la integritat de l’ordre internacional”. En un comunicat conjunt després d’una reunió telemàtica d’urgència per la invasió russa d’Ucraïna, els líders del G-7 condemnen l’actitud de Vladímir Putin i l’acusen de situar-se “en el costat erroni de la història” i “reintroduir la guerra al continent europeu”. “Reclamem a Rússia que aturi aquesta sagnia, que desescali la situació immediatament i retiri les forces d’Ucraïna”, diu el comunicat del G-7. A més, els set països més potents del món també condemnen la implicació de Bielorússia, i reclamen al règim de Minsk que “compleixi les seves obligacions internacionals”.

Segons el G-7, l’atac contra Ucraïna “canvia fonamentalment la seguretat Euro-Atlàntica”. El grup lamenta també que Rússia viola el dret internacional, i recoda que hi haurà sancions “greus i coordiandes” de tipus econòmic i financer.

Publicitat

“Reafirmem el nostre compromís inequebrentable amb la sobirania i integritat territorial d’Ucraïna, d’acord amb les seves fronteres i aigües territorials internacionalment reconegudes”, diu el G-7.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió