Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

El futur polígon Vilansats d’Organyà, en obres a partir de finals d’any

|

- Publicitat -

ACN Organyà – Les obres d’urbanització del futur polígon Vilansats d’Organyà (Alt Urgell) podrien començar a finals d’aquest any o principis de 2024, segons ha indicat l’alcalde del municipi, Celestí Vilà, que ha detallat que el projecte està gairebé a punt. De moment, el consistori ja ha licitat els treballs per fer arribar el subministrament d’aigua a la zona, situada a tocar de la carretera C-14, els quals arrencaran en un parell de mesos. Tot i que la superfície d’ús industrial arribarà a les 34 hectàrees, convertint-se en la més gran de tota la comarca, es preveu executar una primera fase de cinc hectàrees. Més endavant, es contempla que una part de l’energia que necessitarà el polígon es generi a partir d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Vilà ha destacat que hi ha “molt interès” per part de diverses empreses per instal·lar-se al polígon i que de les prop d’una desena que ja ho han formalitzat, n’hi ha una procedent d’Andorra. També ha dit que creu que l’equipament “marcarà un abans i un després” a Organyà i ha posat en valor el fet que la superfície industrial estigui situada a la part central de l’Alt Urgell.

Publicitat

El nou polígon, que suposarà una inversió de prop de 3 milions d’euros, comptarà amb un accés directe des de la C-14; concretament a través d’una illa central que permetrà fer la maniobra d’entrada i sortida i que es preveu que s’executi abans d’acabar l’any. En la primera fase d’obres, l’aigua procedirà de la zona de la Font Bordonera però, de cara a l’ampliació, aquesta es bombarà des del riu Segre. Aquest projecte també permetrà construir una depuradora per al municipi.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió