Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

El funeral d’Elisabet II serà el 19 de setembre a l’abadia de Westminster

ACN Barcelona – El funeral d’Estat de la reina Elisabet II, que va morir dijous als 96 anys, tindrà lloc el proper dilluns 19 de setembre a Londres. Segons ha […]

Agències 10/09/2022

ACN Barcelona – El funeral d’Estat de la reina Elisabet II, que va morir dijous als 96 anys, tindrà lloc el proper dilluns 19 de setembre a Londres. Segons ha informat Buckingham, el taüt de la monarca passarà primer pel palau de Holyrood, a Edimburg, diumenge, on hi arribarà per carretera des de Balmoral, on va morir. Dilluns, serà traslladat en processó a la catedral de sant Gil, a la mateixa capital escocesa, on s’hi celebrarà una missa amb presència de la Família Reial i hi haurà una primera capella ardent.

El dia següent, dimarts 13, el fèretre viatjarà en una nau de les forces aèries britàniques fins a Londres. Un cop allà, el cadàver de la reina anirà en primer lloc al palau de Buckingham, on hi serà fins dimecres, dia en què serà traslladat al palau de Westminster, on hi ha el Parlament, també en processó. La capella ardent definitiva s’instal·larà justament al palau de Westminster durant quatre dies, per tal de permetre que els ciutadans que ho desitgin vegin el taüt i presentin els seus respectes a la difunta reina.

Dilluns 19 el fèretre anirà fins a l’abadia de Westminster, on tindrà lloc el funeral, i després a Windsor, concretament a la capella de sant Jordi. Arribarà al castell després d’una processó per Londres. A la capella de sant Jordi també hi ha les sepultures de reis com Eduard IV, Enric VI, Eduard VII, Jordi III, Jordi IV, Guillem IV, Jordi V, Jordi V, Jordi VI i Felip d’Edimburg, marit d’Elisabet II, que va morir l’abril de 2021.

El seu fill i nou rei de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord, Carles III, ha decretat que el dia del funeral serà festiu al país.