Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

El Fòrum Gastronòmic mantindrà la programació ciutadana i la professional separades a la propera edició

|

- Publicitat -

ACN Girona – El Fòrum Gastronòmic de Girona ha tancat les portes aquest dimarts i els organitzadors han anunciat que mantindran separades la programació ciutadana de la professional de cara a la propera edició. Enguany el fòrum s’ha celebrat durant el cap de setmana a la plaça de Catalunya de Girona, mentre que aquest dilluns i dimarts les activitats s’han traslladat al palau de congressos i el palau firal de la ciutat. En la zona d’expositors s’han reunit més de 130 empreses del sector i al llarg dels dos dies s’han fet una cinquantena de ponències. Mateu Casañas i l’equip del restaurant Compartir han estat els encarregats de posar el punt i final al Fòrum Gastronòmic en una jornada que també ha reunit als germans Torres i Rodrigo de la Calle.

El cuiner del restaurant Compartir de Cadaqués (Alt Empordà), Mateu Casañas, ha estat l’encarregat de posar el punt i final al Fòrum Gastronòmic que s’ha celebrat a Girona entre el 18 i el 21 de març. Els organitzadors valoren positivament el nou format, que ha dividit el congrés en dues parts i ha allargat un dia més. Durant el dissabte i el diumenge s’han fet activitats a la plaça de Catalunya amb una gran afluència de públic, mentre que el dilluns i el dimarts l’activitat s’ha concentrar al palau de congressos i el palau firal en una programació més professional.

Publicitat

Els organitzadors asseguren que de cara a l’any vinent es mantindrà separada la programació oberta al públic de la professional en aquest nou model estrenat aquest 2023. Al llarg d’aquests dos dies de jornades professionals, la zona d’expositors ha congregat a 130 empreses que valoren positivament els resultats del Fòrum.

En paral·lel, s’han fet una cinquantena de ponències, debats, monogràfics i demostracions. Aquest dimarts Casañas ha estat un dels ponents en una jornada que també hi ha participat els germans Torres, Josep Roca ha explicat la nova línia de begudes del Celler i Maria Nicolau i Jaume Subirós han debatut entre la cuina d’abans i la d’ara. També s’ha presentat la guia per a prevenir el malbaratament alimentari en el sector de la restauració.

Per altra banda, les startup gastronòmiques també han tingut el seu paper en el fòrum d’enguany. Aquest dimarts s’ha entregat el premi de la millor companyia innovadora a Mycheftool. Es tracta d’una empresa fundada pels gironins Adrià Bosch i Xevi Garriga que es basa en un ecosistema digital que inclou tot el que necessita un restaurant per a la seva gestió i està connectat amb un sistema de pagament i de proveïdors.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió