Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El forense diu que l’apunyalat a Cervià de les Garrigues haurà d’adaptar la vida i l’entorn a la seva mobilitat reduïda

ACN Lleida.-L’acusat de deixar en cadira de rodes un home després d’apunyalar-lo a Cervià de les Garrigues (Garrigues) reconeix que li va fer un “tall” però diu que el ganivet […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Lleida.-L’acusat de deixar en cadira de rodes un home després d’apunyalar-lo a Cervià de les Garrigues (Garrigues) reconeix que li va fer un “tall” però diu que el ganivet no era seu i que no volia fer-li mal sinó que deixés d’apallissar un amic. “Estic molt penedit. No sé on li vaig fer mal perquè havia consumit (drogues)”, ha declarat a l’Audiència de Lleida. La víctima, en canvi, ha dit que un amic es barallava amb l’acusat, que els va anar a separar i que quan marxaven l’acusat els va seguir i li va clavar el ganivet a l’esquena. El metge forense ha explicat que, a causa de l’atac, la víctima haurà d’adaptar la vida i l’entorn a la seva mobilitat reduïda. El judici ha començat aquest dimecres i seguirà el dia 9 amb la declaració d’un testimoni.

Els fets van passar el 10 de març de 2019, a la porta del casal de Cervià de les Garrigues (Garrigues), on s’estava celebrant la festa de Carnestoltes. Segons el ministeri públic, l’acusat, de 35 anys, va ferir a la medul·la la víctima amb un ganivet, la qual cosa ha afectat la seva mobilitat. És per això que demana 9 anys de presó per un delicte de lesions agreujades i que indemnitzi la víctima amb 263.570 euros, “per danys morals, per despeses futures si li cal adaptar casa seva o l’ajuda de tercers i per la dificultat d’inserir-se al mercat laboral”. L’acusat de moment ha pagat 6.000 euros a la víctima, segons ha declarat.Segons la versió de l’acusat, van ser la víctima i un amic els que van començar una baralla. “Tenien ganes de gresca i venien d’una altra festa d’on els havien fet fora”, ha declarat. Un d’ells, ha explicat, va tirar una taula que hi havia a l’entrada de la festa i quan ells li van recriminar aquest comportament, els van començar a agredir. Segons ha relatat l’acusat, un d’ells li va fer un tall a l’orella i li va caure una navalla. “La vaig agafar perquè s’espantés i em deixés en pau”, ha dit. Llavors, ha continuat, “vaig anar a buscar el meu amic i vaig veure que l’altre estava a sobre d’ell donant-li cops de puny al cap”. “El vaig tallar amb la navalla perquè parés i vaig marxar”, ja conclòs.La víctima, en canvi, ha assegurat que va ser l’acusat qui s’estava barallant amb un amic i que ell va anar a separar-los. Ha declarat per videoconferència des de la presó, on compleix condemna per altres fets, que quan marxaven va sentir una punxada a l’esquena, que va caure a terra i que no es podia moure. A preguntes de la Fiscalia, ha explicat que per la presó es desplaça amb crosses amb molta dificultat i que quan surti anirà a viure amb la seva mare perquè necessita ajuda però que haurà d’adaptar el pis perquè necessita cadira de rodes i no hi cap per les portes. “Amb els bastons puc estar dret però no puc caminar. La cama em comença a tremolar de cop. No puc agafar el meu fill”, ha explicat. El metge forense ho ha corroborat. Ha dit que la víctima haurà d’adaptar la vida quotidiana a la seva situació. “Necessitarà per exemple un lavabo adaptat perquè no té prou força per mantenir-se dret massa estona”, ha posat com a exemple.A més de la pena de presó i la indemnització, la Fiscalia també sol·licita que es prohibeixi a l’acusat comunicar-se o acostar-se a la víctima a menys de 500 metres durant 10 anys. El judici ha començat aquest dimecres a l’Audiència de Lleida i seguirà dimecres 9 amb la declaració d’un últim testimoni dels fets i les conclusions i informes de les parts.