Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El fons per a subsidis de Brussel·les és un sistema de préstecs amb capacitat per mobilitzar fins a 100.000 euros

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha aprovat una proposta per crear un sistema europeu de préstecs que permeti als governs finançar subsidis de treball a temps parcial o mesures similars i […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha aprovat una proposta per crear un sistema europeu de préstecs que permeti als governs finançar subsidis de treball a temps parcial o mesures similars i que estarà especialment destinat als estats més afectats per la pandèmia de coronavirus, Itàlia i Espanya. La presidenta de l’executiu europeu, Úrsula von der Leyen, ha presentat aquest dijous la creació d’aquest instrument anomenat ‘Sure’ que pretén mobilitzar fins a 100.000 milions d’euros. La mateixa CE serà qui accedeixi als mercats financers per poder oferir els préstecs, però els estats membre de la UE hauran d’aportar com a mínim 25.000 milions d’euros en garanties per poder-ho fer. “Això és la solidaritat de la EU en acció”, ha defensat l’alemanya.

La setmana que ve els ministres d’economia discutiran aquesta proposta a la reunió de l’Eurogrup.Von der Leyen confia que s’adopti “ràpidament” i es pugui posar en marxa aquest sistema de préstecs per evitar que un augment de l’atur a la UE “limiti” les seves possibilitats de recuperació un cop s’acabin els confinaments.