Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El Fons Europeu d’Inversions ofereix una garantia de 200 MEUR a Triodos Bank perquè doni suport al sector cultural

ACN Brussel·les.-El Fons Europeu d’Inversions (FEI) ofereix una garantia a Triodos Bank perquè pugui oferir préstecs al sector cultural i creatiu. L’acord contempla que Triodos Bank faciliti fins a 200 […]

Agències 01/06/2021

ACN Brussel·les.-El Fons Europeu d’Inversions (FEI) ofereix una garantia a Triodos Bank perquè pugui oferir préstecs al sector cultural i creatiu. L’acord contempla que Triodos Bank faciliti fins a 200 milions d’euros en préstecs a empreses dels sectors creatiu i cultural durant els dos anys vinents. Es preveu que els fons es destinin en un 40% a Espanya, en un 25% a Bèlgica, en un 25% als Països Baixos i en un 10% a Alemanya, tot i que els percentatges poden variar en funció de la demanda de cada mercat. En concret, el finançament serà per donar suport a les pimes amb un enfocament específic en produccions cinematogràfiques i mediàtiques, escoles d’art, festivals de música, teatres i producció musical.

El responsable executiu del Fons Europeu d’Inversions, Alain Godard, ha assenyalat que el sector cultural segueix patint les conseqüències derivades de la pandèmia de la covid-19 i de les restriccions implantades per frenar-la i s’ha mostrat satisfet de l’acord amb l’entitat bancària. “Per sortir de la crisi i reiniciar un creixement sostenible d’aquests sectors, la disponibilitat de finançament i la seva assequibilitat exerciran una funció fonamental. Estem molt satisfets de l’aliança amb Triodos Bank perquè contribuirà a fer arribar finançament europeu, tan essencial, a les empreses que la necessiten”, ha afirmat Godard.La sucursal a Espanya de Triodos Bank finança projectes d’aquest tipus des del 2012, any en què van començar una aliança estratègica amb la societat de garantia recíproca Crea SGR, amb la que ha finançat 125 milions d’euros per al sector cultural.