Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El Fons Europeu d’Inversions, CaixaBank i MicroBank tanquen un acord per mobilitzar més de 1.000 MEUR per a pimes

ACN Brussel·les – El Fons Europeu d’Inversions (FEI), CaixaBank i MicroBank han tancat un acord pel qual ambdues entitats mobilitzaran més de 1.000 milions d’euros de finançament per a petites […]

Agències 27/02/2023

ACN Brussel·les – El Fons Europeu d’Inversions (FEI), CaixaBank i MicroBank han tancat un acord pel qual ambdues entitats mobilitzaran més de 1.000 milions d’euros de finançament per a petites i mitjanes empreses. Segons ha comunicat la Comissió Europea, l’acord preveu que el FEI atorgui garanties per valor de 637 milions d’euros a CaixaBank i MicroBank perquè aquestes puguin mobilitzar més de 1.000 milions d’euros en finançament per ajudar les companyies. Concretament, l’aval serà de 150 milions d’euros en el cas de CaixaBank i de 487 milions d’euros en el de MicroBank, dedicat als microcrèdits. Es tracta del primer acord a Espanya per a garanties sota el programa InvestEU.

L’objectiu del finançament és ajudar les microempreses, els emprenedors i les empreses socials, ha apuntat en un comunicat l’executiu comunitari. En el cas de l’acord amb CaixaBank, l’entitat podrà mobilitzar fins a uns 214 milions d’euros en préstecs per a les empreses en qüestions relacionades amb la innovació, la digitalització i la sostenibilitat. Les garanties atorgades pel FEI són de 100 milions d’euros en el cas de la innovació i la digitalització i de 50 milions d’euros en el de la sostenibilitat. Segons ha informat la Comissió Europea, CaixaBank començarà a oferir aquests productes la segona meitat de l’any.

Pel que fa a les garanties a MicroBank, per valor de 487,5 milions d’euros, el finançament serà per a productes de macrofinances, emprenedoria, competitivitat i sostenibilitat. L’acord amb el FEI permetrà MicroBank mobilitzar fins a 800 milions d’euros per finançar amb condicions favorables microempreses, emprenedors i empreses socials, així com també autònoms. L’acord també preveu destinar diners a millorar la competitivitat de les empreses i ajudar-les en la transició verda.