Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El fons del Consell Europeu Eurimages subvenciona els films dels catalans Juanjo Giménez i Carla Simón

ACN Barcelona.-El fons del Consell Europeu de subvenció del cinema Eurimages ha decidit aportar capital als treballs que estan preparant la realitzadora catalana Carla Simón, autora del film ‘Estiu 1993’, […]

Avatar
Agències 29/05/2020

ACN Barcelona.-El fons del Consell Europeu de subvenció del cinema Eurimages ha decidit aportar capital als treballs que estan preparant la realitzadora catalana Carla Simón, autora del film ‘Estiu 1993’, i del també català Juanjo Giménez, que l’any 2016 va guanyar la Palma d’Or del festival de Cannes amb el curtmetratge ‘Timecode’. En concret, Simón, que treballa en un projecte titulat ‘Alcarràs’, rebrà una subvenció del fons europeu de 380.000 euros. Es tracta d’una coproducció hispano-italiana. Pel que fa al film de Giménez, es titula ‘Tres’ i rebrà una injecció econòmica d’Eurimages de 300.000 euros. En aquest cas, la producció és espanyola, francesa i lituana.

A banda, el Consell de Gestió del fons Eurimages ha acordat també donar suport a l’últim film del director valencià Paco Plaza, que torna al gènere del terror amb la pel·lícula ‘La abuela’ després de la incursió al thriller amb ‘Quién a hierro mata’. En aquest cas, el fons europeu aportarà 250.000 euros a una producció hispano-francesa.En total, la 158a reunió del Consell de Gestió del Fons del Consell Europeu Eurimages ha acordat subvencionar 19 pel·lícules de ficció, 2 films d’animació i 7 projectes de documental per un valor total de 6.138.000 euros. El 37,5% dels projectes estan dirigits per dones.