Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El Fons Català de Cooperació celebra la condemna contra Teo Romero i reivindica que la “cooperació és segura”

ACN Barcelona.-El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) s’ha mostrat satisfet per la condemna a l’expresident del Fons Teo Romero, així com també pel fet que “hagi reconegut els […]

Agències 05/11/2020

ACN Barcelona.-El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) s’ha mostrat satisfet per la condemna a l’expresident del Fons Teo Romero, així com també pel fet que “hagi reconegut els fets i els restitueixi”. Romero ha estat condemnat a 2 anys de presó –no hi haurà d’ingressar per manca d’antecedents- i a 4 d’inhabilitació per a treball o càrrec públic i del dret de sufragi passiu per un delicte continuat de malversació impròpia. Romero també haurà de retornar 21.444 euros al Fons, que se sumen als gairebé 14.000 que ja va retornar quan es va iniciar la investigació. L’actual president del FCCD, Isidre Pineda, reivindica que “la cooperació és segura” i que “no hi ha espai per a la corrupció”.

Romero, que va ser president del FCCD durant el període 2005-2011, ha estat condemnat aquest dijous per un delicte continuat de malversació impròpia després que la Fiscalia, l’acusació particular exercida pel FCCD i la seva defensa arribessin a un acord durant la conciliació. D’aquesta manera, Romero ha evitar anar a judici, que havia d’arrencar aquest dijous a la secció vuitena de l’Audiència de Barcelona. L’expresident del Fons ha estat condemnat a dos anys de presó sense ingrés, ja que no té antecedents, i quatre anys d’inhabilitació per exercir cap càrrec públic. A més, haurà de retornar al Fons Català 21.444 euros. Romero ja va tornar al Fons gairebé 14.000 euros quan es van iniciar les investigacions. La Fiscalia demanava per a Romero 3,5 anys de presó, mentre que l’acusació particular elevava la pena fins als 7 anys. L’actual president del FCCD, Isidre Pineda, s’ha mostrat satisfet per la condemna i pel fet que Romero “reconegui els fets i els restitueixi”. També ha reivindicat que “la cooperació és segura” i que “no ha d’haver-hi espai per a la corrupció, ni en el món de la cooperació ni en la política en general”. A través d’un comunicat, Pineda també remarca que aquesta sentència posa de manifest la “transparència en la gestió del diner públics, que són de tots”. La indemnització que demanava la fiscaliaEls 21.444 euros que Romero haurà de retornar al Fons Català és la quantitat que la Fiscalia demanava com a indemnització. Es tracta de la meitat dels diners que demanava el Fons Català de Cooperació com a responsabilitat civil.