Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El Flic aterra a les escoles de Vic malgrat la pandèmia

ACN Vic.-El Festival Flic Vic, el festival de literatura i arts infantil i juvenil, celebra aquesta setmana la seva tercera edició. En un any “especial”, reconeix la seva directora Magalí […]

Agències 03/12/2020

ACN Vic.-El Festival Flic Vic, el festival de literatura i arts infantil i juvenil, celebra aquesta setmana la seva tercera edició. En un any “especial”, reconeix la seva directora Magalí Homs, la iniciativa s’ha transformat, combinant activitats en línia amb les presencials. Manté, però, la seva essència: “fomentar el gust per la lectura ja de ben petits”, recorda Homs. Arribarà a un miler d’estudiants de dotze escoles i instituts de la capital d’Osona. Pels més petits en format d’espectacle i, pels grans, a través de La Micra: una caixa de 20 centímetres amb 13 propostes literàries per treballar a les aules.

Els alumnes de P-5 de l’escola Sagrat Cor de Vic han gaudit aquest matí de l’espectacle ‘Peuitoc’. “Fins ara eren els alumnes els que es desplaçaven, ara som nosaltres qui anem a les escoles”, explica Homs. Durant 30 minuts, els menuts han gaudit d’una representació basada en poemes d’autor i tot al ritme d’unes sabates. “Els veus com reien i com s’han endinsat, tot divertint-se en la proposta”, ha destacat el director de l’escola, Miquel Maydeu. “És molt important fomentar la lectura des de tan petits”, ha afegit la mestra Carla López. I la clau, segons la directora de Flic, “el plaer”. “Han de gaudir de la lectura, desenvolupar el gust del lector”, ha assegurat.La MicraLa Micra és l’altra proposta amb la qual el Flic vol acostar la literatura a les aules, en aquest cas a la primària i la secundària. Una caixa amb 13 propostes literàries i que els docents, prèviament formats pel festival, han de treballar a les aules. Textos dels escriptors Care Santos, Maria Carme Roca, Ricardo Alcántara, Josep Abril i Roser Ros, així com Jordi Flock i Germán Machado.Continguts digitalsA banda de les accions presencials, el festival ofereix continguts digitals pensats per als més grans. En destaca un programa de ràdio, que es pot escoltar a la seva web i on personalitats diverses, com ara llibreters i escriptors, parlen dels seus primers contactes amb la literatura. El mateix portal, alhora, ofereix una selecció de llibres feta per experts.Un any atípicDes del Casino de Vic, coorganitzadors del festival amb l’entitat Tantàgora, Anton Granero ha posat en valor el fet d’haver pogut mantenir la cita tot i la pandèmia. “És una iniciativa fantàstica, que afavoreix la cohesió social i que havíem de fer si o sí”, ha assegurat.