Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El Fitag tanca una edició de “resistència” i arriba als 2.500 espectadors

ACN Girona.-El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag) ha tancat la seva 20a edició arribant als 2.500 espectadors durant els cinc dies que ha estat en funcionament. Una […]

Avatar
Agències 30/08/2020

ACN Girona.-El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag) ha tancat la seva 20a edició arribant als 2.500 espectadors durant els cinc dies que ha estat en funcionament. Una edició “de resistència” i que s’ha vist clarament marcada per les restriccions imposades per evitar contagis per coronavirus. El director del Fitag, Martí Peraferrer, explica que, malgrat tot, han tirat endavant perquè “les ganes han pogut més que l’adversitat”. “Tot ens era desconegut i hem hagut d’estar sempre sota les indicacions diàries de les autoritats sanitàries, però han estat més fortes les ganes de no abandonar el públic i a les companyies del Fitag, que el desgast personal i les tensions”, assenyala.

Peraferrer explica que aquest Fitag 2020 ha comportat “un grau molt elevat de complicació” per la quantitat de gestions organitzatives que han implicat a tot l’equip. De totes maneres, el director ressalta que volien fer el festival tot i que suposaria “treballar el doble que d’altres edicions per aconseguir la meitat d’espectadors”. Tot i això, des de l’organització del Fitag deixen clar que aquest aprimament no els ha aturat a l’hora de defensar-lo.I és que els aforaments dels espais teatrals han vist reduïts en un 30% la seva capacitat. A més, l’ocupació del teatre municipal ha passat a un 20% del total. Des de Fitag reconeixen que hi ha hagut “resignació” per aquesta reducció “dràstica” d’entrades però els satisfà que s’han venut totes les que estaven disponibles en la gran majoria d’espectacles.La inauguració “més vista”L’acte inaugural que es va fer a les escales de la Catedral de Girona el van poder seguir en directe uns 400 espectadors, però es va retransmetre en directe per Televisió de Girona, fet que va convertir-lo en el més vist de totes les 20 edicions. A més, a través d’internet acumula prop de 6.000 visualitzacions.Fitag municipis ha estat també un “èxit total” tant en l’apartat de convivència com en el d’ocupacions de les sales. Peraferrer ha agraït el suport dels sis ajuntaments participants – Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres – per “no defallir i continuar apostant pel Fitag”. En aquest sentit, recorda que també és una forma de promoció cultural del seu municipi.L’espectacle FITAG barris ha estat la “revelació d’aquesta edició”, segons Peraferrer. Es tracta d’un grup de joves actors i actrius, que durant dues setmanes han treballat plegats i s’han format sota la direcció del director teatral extremeny Jesús Manchon. Pel que fa als comerços participants, Peraferrer assenyala que el Fitag ha estat una campanya de promoció comercial “diferent i original”. “Creiem que les sinergies entre comerç i cultura local és un territori a explorar i a complementar-se”, ha conclòs el director.