Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El festival RES agafa el relleu a l’Embassat amb concerts de petit format a la Fira de Sabadell

ACN Sabadell.-Sabadell acull aquest cap de setmana el RES (Resposta Entròpica Sonora), un festival que neix davant la impossibilitat de celebrar l’Embassat, cancel·lat a causa de la crisi sanitària. Aquesta […]

Avatar
Agències 10/10/2020

ACN Sabadell.-Sabadell acull aquest cap de setmana el RES (Resposta Entròpica Sonora), un festival que neix davant la impossibilitat de celebrar l’Embassat, cancel·lat a causa de la crisi sanitària. Aquesta és la nova aposta musical dels organitzadors del certamen sabadellenc que enguany han optat per concerts de petit format amb un aforament limitat a 150 persones en un espai molt ampli: la Fira de Sabadell. El RES ha vingut per quedar-se i l’any que ve vol sortir de Sabadell i convertir-se en un cicle itinerant per donar suport a la producció local. La venda d’entrades va a bon ritme i a les sessions de divendres amb Núria Graham i de diumenge amb Ferran Palau s’han exhaurit. Aquest dissabte al migdia ha estat el torn de Pavvla i de la discjòquei Tutu.

El director del nou certamen, i també de l’Embassa’t, Arnau Solsona, ha explicat en declaracions a l’ACN que el RES és “una resposta per poder reivindicar el fet de que es pugui fer cultura amb mesures de seguretat al territori”. El festival “és de petit format amb la voluntat que pugui sortir a pobles d’arreu de Catalunya”. De fet, els seus organitzadors asseguren que és “compatible amb l’Embassa’t quan passi la pandèmia”.Solsona ha detallat que per organitzar-lo han “seguit els consells del Procicat”. Entre altres coses, han “fet una platea dibuixada en funció de les presererves, que s’han fet amb grups reduïts d’entre dues i quatre persones i amb un seient assignat com en un teatre. A tocar de l’escenari s’ha muntat una terrassa interior, on la gent pot prendre alguna cosa durant els 90 minuts abans del concert per tal que “la gent arribi esglaonadament” i “gaudeixi de la música electrònica” en directe. Aquest matí hi ha punxat la discjòquei Tutu, que ha omplert bona part de les taules instal·lades a la Fira de Sabadell.Per ara la venda d’entrades va a bon ritme. “Ahir a la nit amb Núria Graham vam exhaurir localitats i de cara a demà, a la sessió on actua Ferran Palau, també estan esgotades”, ha celebrat el director del RES tot indicant que per aquesta nit, que actuen Sama Yax i Medalla a les cinc de la tarda; i Lucient i Egosex a dos quarts de nou del vespre, queden “poques” entrades.Solsona ha volgut destacar que molts dels artistes del RES “són de la comarca o de la demarcació de Barcelona” i que tant els tècnics de so com els productes que es venen a la barra de la terrassa són “de la comarca”. “La cervesa és artesana i el vi és de Sant Llorenç del Munt”, detalla tot explicant que han volgut lligar “l’experiència amb el territori” tant per “la sostenibilitat com per l’economia circular”.