Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El festival Esperanzah! i Txarango encapçalen DesNORMALitza’t, un nou cicle de debats culturals a Vilanova

ACN Vilanova i la Geltrú.-Vilanova i la Geltrú estrenarà a mitjans de juny el cicle de debats i xerrades DesNORMALitza’t, una proposta que vol analitzar de quina manera l’economia social […]

Avatar
Agències 01/06/2021

ACN Vilanova i la Geltrú.-Vilanova i la Geltrú estrenarà a mitjans de juny el cicle de debats i xerrades DesNORMALitza’t, una proposta que vol analitzar de quina manera l’economia social i solidària està incidint en noves propostes culturals després de l’esclat de la pandèmia. Organitzat per les cooperatives Coopsetània i Cal Trajo, s’oferiran quatre jornades de reflexió per reivindicar “una altra manera de fer cultura, diferent, transformadora i que defuig del benefici per apostar per la sostenibilitat”. Membres del festival Esperanzah! i de Txarango encapçalen una programació que es desplegarà els dies 11, 15, 17 i 20 de juny als jardins del Museu Víctor Balaguer i al local de Cal Trajo, on també participaran nombrosos activistes socials.

El tret de sortida el donaran els activitstes Teo Pardo, Eloy Fernández i Iolanda Tortajada el dia 11 al Museu Balaguer, on debatran sobre el concepte ‘normalitat’ d’abans i després de la covid-19. Posteriorment, el dia 15 a Cal Trajo hi haurà una sessió dedicada a l’autogestió dels festivals de música i la creació de llocs de feina, amb Violeta Palazón (Festival Esperanzah!), Àlex Pujol (Txarango), Carles Tenesa (Propaganda pel Fet) i Ramon Vagué (SMAC).De cara al dia 17, Cal Trajo acollirà la tercera sessió del DesNORMALitza’t, on s’abordarà la bretxa de gènere als escenaris i la manera com s’aplica la perspectiva de gènere en projectes culturals de l’economia social i solidaria. Per fer-ho es visionarà el documental ‘Les Resilients’, dirigit per Cristina Madrid, que clourà amb un debat on participaran Madrid, la cantant Yolanda Sey (The Sey Sisters) i l’actriu Júlia Barceló. Per últim, el diumenge 20 de juny el cicle acabarà amb la presentació del projecte ‘Les Contrabandistes’, una cooperativa de serveis que uneix cooperatives elaboradores de cervesa artesana amb l’objectiu de proveir festivals i esdeveniments culturals i socials. Totes les sessions se celebraran de manera presencial i per assistir-hi cal inscriure’s a través de la web www.coopsetania.cat.