Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Festival Ésdansa de les Preses es veu obligat a substituir la jornada dedicada a la dansa basca per una de peruana

ACN Les Preses.-El grup de dansa tradicional basca Elai Alai de Portugalete no serà finalment al Festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa). A través d’un comunicat, l’organització explica que, a […]

Avatar
Agències 12/08/2020

ACN Les Preses.-El grup de dansa tradicional basca Elai Alai de Portugalete no serà finalment al Festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa). A través d’un comunicat, l’organització explica que, a causa de la pandèmia, el grup no podrà viatjar a Catalunya. Així, la nit de dansa basca quedarà substituïda per una nit de dansa peruana, a càrrec del grup Perú Ritmos y Costumbres, una companyia cultural dedicada a la divulgació i promoció del folklore de país andí a través de la música i la dansa. Serà dissabte 22 d’agost a les 10 de la nit.

Perú Ritmos y Costumbres està dirigit per Gisella Kattia Ramírez Vidal i Walter Sánchez Valencia. Forma part d’una Associació Cultural, amb el mateix nom, instaurada a Barcelona i que l’any 2005 va oferir el seu primer espectacle. Entre els seus integrants compta amb antics ballarins i músics arribats des del Perú i el seu principal objectiu és mantenir viva la cultura peruana i les seves tradicions. Participen en nombrosos festivals i exhibicions pel territori europeu.Pel que fa al públic que ja havia adquirit les localitats per assistir a la nit de dansa basca, podran accedir amb la mateixa entrada a la nit de dansa peruana o sol·licitar la seva devolució.