Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

El festival de teatre francès ‘Oui!’ oferirà set peces inèdites amb noms com Boualem Sansal, Eric Bouvron o Vincent Roca

ACN Barcelona – El festival ‘Oui!’ de teatre francès a Barcelona ha presentat la programació de la sisena edició que es farà del 27 de gener al 5 de febrer […]

Agències 24/01/2023

ACN Barcelona – El festival ‘Oui!’ de teatre francès a Barcelona ha presentat la programació de la sisena edició que es farà del 27 de gener al 5 de febrer i comptarà amb set peces inèdites a l’Estat que estaran subtitulades en català o castellà i aniran acompanyades de lectures dramatitzades i activitats paral·leles. La sisena edició comptarà amb l’inici de la gira mundial de ‘Le village de l’allemand’ del prestigiós escriptor i militant amazic Boualem Sansal. També passaran pel certamen autors com Eric Bouvron, Vincent Roca, Marjorie Fabre, Jean-Christophe Dollé, Jean-François Prévand, Vero Dahuron, Louise Doutreligne i Adeline Flaun.

Les produccions de l’escena contemporània francesa es podran veure a l’Institut Francès de Barcelona, la sala Dau al Sec o el Reial Cercle Artístic i com a novetat també a Periferia Cimarronas o la Biblioteca Jaume Fuster. La cultura francòfona també arribarà a Castelldefels.

Segons han explicat, al llarg de dues setmanes es podrà reflexionar  sobre el nostre present a través d’alguns esdeveniments, personalitats, testimonis i actors protagonistes de “grans canvis de la nostra història”.

Pel que fa a la programació, en destaca la primera presentació al públic de l’obra ‘Le village de l’allemand’ de Boualem Sala. Es tracta de tres episodis de la Història: l’Holocaust, la guerra dels anys 90 a Algèria i la situació dels suburbis francesos en la qual dos germans de mare algeriana i pare alemany perden els seus pares en circumstàncies dramàtiques, fet que els porta a descobrir el passat del seu pare i el rol que va tenir durant la Segona Guerra Mundial.

El festival convidarà per primer cop una producció de l’illa de la Reunió: ‘L’insolent Roland Garros’ d’Eric Bouvron i Vincent Roca i presentarà la nova obra de Jean-Christophe Dollé ‘Téléphone-moi’ al Teatre Plaza de Castelldefels.

Pascal Rambert tornarà al festival amb ‘Broken’ així com Laurent Gaudé que oferirà ‘Salina, les 3 exils’. Finalment, el festival acollirà per primer cop una peça de David Lescot ‘Les époux’ i una de Marjorie Fabre ‘Revanche’, una obra adreçada als adolescents. 

La secció de quilòmetre zero mostrarà les creacions d’artistes residents a Barcelona com ‘Voltaire Rousseau’ escrita i interpretada per Jean-François Prévand. Per primera vegada hi haurà l’artista convidada Adeline Flaun.

D’altra banda, els autors Eric Bouvron, Vincent Roca, Marjorie Fabre, Jean-Christophe Dollé, Jean-François Prévand, Vero Dahuron, Louise Doutreligne i Adeline Flaun lideraran activitats paral·leles com trobades i lectures dramatitzades.