Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

El Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d’Alcoletge oferirà 27 funcions

ACN Lleida.-La 8a edició del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d’Alcoletge (Segrià) acollirà 19 espectacles i 27 funcions entre el 12 i el 14 d’abril. Durant […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Lleida.-La 8a edició del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d’Alcoletge (Segrià) acollirà 19 espectacles i 27 funcions entre el 12 i el 14 d’abril. Durant el cap de setmana, els carrers de la vila s’ompliran de pallassos, bufons i artistes d’espectacles de carrer amb el focus posat en potenciar les propostes per adults i les activitats paral·leles com una exposició fotogràfica. L’actor i còmic italià Leo Bassi, Jango Edwars, i la presència femenina amb l’artista argentina Jimena Cavalleti, la pallaresa Marta Renyer i la nord-americana Laura Herts, algunes de les estrelles destacades.

‘A Duo’, l’espectacle de The Buuufing Boys (Boni & Dani) serà l’encarregat d’inaugurar el 8è Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d’Alcoletge. L’actuació es durà a terme el divendres 12 d’abril a les sis de la tarda al carrer Nou. Aquest espectacle compta amb la presència del director artístic del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, en Jordi Juenet ‘Boni’.José Luis Redondo, un dels components de la companyia La Mano Jueves, serà l’encarregat de tancar la 8a edició del festival amb ‘Ricky, el professor de tenis’. En l’espectacle de petit format, combina el clown amb tècniques de circ. La cloenda serà diumenge a les sis de la tarda al carrer Nou.El festival, organitzat per l’Ajuntament d’Alcoletge, compta amb el suport de la Diputació de Lleida i l’IEI i està adreçat a ”tots els públics i adults” així com també els professionals del món del clown. El festival aposta pels joves artistes i les noves promeses i un exemple és el pallasso Tortelini que, amb només 16 anys, presentarà al Buuuf!!! el seu segon espectacle. L’objectiu d’aquest certamen és donar a conèixer la cultura dels pallassos i bufons. Tots els espectacles així com la resta d’activitats programades, són d’entrada lliure i al final els artistes passen la gorra, un dels signes d’identitat del festival. Segons explica el director artístic, Magí Valls, ”el públic ajuda a fer perdurar el festival amb les seves actuacions”. Segons Valls, es tracta d’una ”formula mixta de finançament, una simbiosi entre sector públic i privat”.