Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El Festival de Música Tradicional Catalana de la Granadella presenta un programa més reduït i adaptat a la covid-19

ACN La Granadella.-La Granadella (Garrigues) acollirà del 21 al 23 d’agost la 27a edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana. El certamen presenta enguany un programa més reduït […]

Avatar
Agències 19/08/2020

ACN La Granadella.-La Granadella (Garrigues) acollirà del 21 al 23 d’agost la 27a edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana. El certamen presenta enguany un programa més reduït ja que s’han suspès algunes activitats habituals com ara la cursa de les pedretes, la cursa de la Cordera, el concurs de bitlles o la trobada de puntaires, amb motiu de la covid-19. La resta d’actuacions seran a l’aire lliure a la plaça de la Vila amb aforament limitat i es prendran mesures de seguretat per complir les exigències sanitàries per tal d’evitar contagis. El plat fort del festival serà el concert de diumenge al vespre de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i el seu nou espectacle ‘Viatge a Buda’. Totes les activitats i concerts són gratuïts.

Les actuacions musicals començaran el divendres 21 d’agost a la nit amb havaneres a càrrec del grup Cavall Bernat. Dissabte al vespre tindrà lloc l’espectacle familiar ‘La maleta de les tradicions’ amb la Ruta de les estrelles, i a la nit l’actuació de la cantautora ponentina Heura Gaya amb el concert ‘GAYA’. Diumenge a les vuit del vespre arribarà el plat fort de l’edició d’enguany del festival amb el grup de folklore de les Terres de l’Ebre, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i el seu nou espectacle ‘Viatge a Buda’. Activitats complementàries. D’altra banda, divendres al vespre l’artista Sergi Quiñonero realitzarà a la plaça de la Vila una performance que precedirà a la inauguració de la seva exposició ‘Cosmologies’ al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella. La mostra consta d’un conjunt de cercles confeccionats amb diferents materials naturals que es reparteixen a la paret, a diferents alçades, configurant una constel·lació. És una de els tres obres seleccionades en la convocatòria Oliverart 2020 en la modalitat 1, exposicions temporals.El Festival, organitzat per l’Ajuntament de la Granadella, ha esdevingut amb els anys en uns dels referents de la música tradicional a Ponent i a Catalunya durant els mesos d’estiu.