Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

El Festival de Música Religiosa de Vic programa sis concerts presencials entre el 23 d’octubre i l’1 de novembre

ACN Vic.-El XVI Festival BBVA de Música Religiosa de Vic ha decidit reprogramar el certamen en format presencial entre el 23 d’octubre i l’1 de novembre. Tradicionalment el festival se […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Vic.-El XVI Festival BBVA de Música Religiosa de Vic ha decidit reprogramar el certamen en format presencial entre el 23 d’octubre i l’1 de novembre. Tradicionalment el festival se celebra per Setmana Santa, però aquest any va quedar en suspens amb motiu de la pandèmia. Tot i això, els organitzadors asseguren que han volgut ser “tossuts a no voler anul·lar-ho” perquè “la ciutat i el públic s’ho mereix”. Com a mesures de prevenció, s’ha limitat l’aforament als dos espais on se celebren els concerts: les esglésies de Sant Domènec i l’Escorial de Vic. La recaptació que es farà amb la venda d’entrades es destinarà íntegrament al Banc d’Aliments de la ciutat. En total es faran sis concerts.

El festival s’iniciarà el dia 23 d’octubre amb Adolf Osta (veu i guitarra) i Adriana Alcaide (violí) que mostraran la convivència de la sonoritat íntima del violí barroc versus la música tradicional. El dia 24, Leos Quartet oferirà un repertori d’obres de diferents compositors amb Ferran Albrich (baríton) i l’actor osonenc Xavier Boada. El Rèquiem de Mozart en versió de C. Czerny interpretat al piano a quatre mans per Nexus Piano serà el dia 25 i tancarà el primer cap de setmana de concerts. Divendres 30 d’octubre seguirà el guitarrista Bernat Padrosa amb obres del compositor català F. Mompou. El dissabte 31, onze poemes de Joan Maragall musicats per Anna Martínez i acompanyats del violoncel per Sandrine Robilliard i les percussions d’Eli Ben Avi, endinsaran el públic a l’essència de la mediterrània. Per finalitzar el festival, diumenge 1 de novembre, l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48, acompanyats de la veu d’Enric Arquimbau oferiran una adaptació per a cordes de la Creació de Haydn.