Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

El festival de cinema Galacticat de Tàrrega dedica la seva desena edició a ‘L’Exorcista’

|

- Publicitat -

ACN Tàrrega – El Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent, projectarà un centenar de curts i llargmetratge entre els dies 26 de juny i 2 de juliol. El certamen arriba enguany a la seva desena edició i ho fa ampliant el seu format, afegint a la projecció de films més d’una vintena d’activitats paral·leles i projeccions especials i diversificant els seus escenaris, ja que tindrà lloc als Cinemes Majèstic de Tàrrega, però també a l’Ateneu i a diversos carrers i places de la capital de l’Urgell. El festival tindrà un ‘leitmotiv’ al voltant del qual girarà la programació. Enguany coincidint amb els 50 anys de l’estrena de ‘L’Exorcista’ (1973), el certamen estarà dedicat a aquest film dirigit per William Friedkin.

El Galacticat també abordarà altres produccions relacionades amb el món de les possessions demoníaques i el satanisme.

Publicitat

90 curtmetratges, 25 llargmetratges i 10 documentals, de més d’una vintena de països diferents formaran part de la secció oficial del festival. A banda, també es projectaran set pel·lícules clàssiques, com la mateixa ‘El Exorcista’, i altres clàssics relacionats amb el món del satanisme i les possessions demoníaques. També es projectaran dues pel·lícules provinents d’Itàlia, que enguany serà el país convidat de la Secció Focus del festival: El clàssic del gènere ‘Demons’ de Lamberto Brava i ‘El diabló se lleva a los muertos’ de Mario Bava.

Una altra de les novetats d’enguany és que s’incorpora la secció oficial de millor curtmetratge Documental, que se suma als de la Secció oficial de Llargmetratges, Llargmetratge Documental i les seccions oficials de Curtmetratges. El jurat estarà format per diversos perfils de persones relacionades amb la indústria del cinema, enguany, per exemple, en destaca l’actriu Macarena Gómez i el director i guanyador d’un Goya, Alberto Vázquez.

D’altra banda, el Galacticat organitza la segona ‘Trobada de Talent’ amb algunes de les principals productores de tot l’Estat. Es tracta d’una reunió on directors i guionistes presentaran els seus projectes a productores i distribuïdores del món del cinema per mirar de tirar-los endavant.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió