Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El festival Dansa metropolitana arrencarà el 10 de març amb 301 activitats en 12 municipis

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La cinquena edició del festival ‘Dansa metropolitana’ comptarà amb més de 301 activitats en 12 municipis entre el 10 i el 27 de març. El certamen suma enguany Granollers i Sabadell com a ciutats col·laboradores que s’afegeixen a Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Viladecans. El festival, que vol democratitzar la dansa, oferirà 92 espectacles, projectarà 35 pel·lícules, impulsarà 34 activitats paral·leles i 35 iniciatives educatives. La cinquena edició suma equipament com lDEAL, el CCCB o el Centre d’Arts Santa Mònica i oferirà el projecte ‘Confluències’, basat en produccions a l’espai públic.

El festival planteja una programació “amb cert ritme” amb grans propostes per fer viatjar a la ciutadania dins l’Àrea Metropolitana, especialment el primer cap de setmana. D’aquesta manera s’ha treballat per fer una programació “distribuïda pel territori” entre els 12 municipis implicats.

Publicitat

La programació d’espectacles combina des dels grans noms de la dansa, fins a companyies més joves que representen les noves generacions. També s’hi podran veure gran diversitat d’estils, des de música urbana i contemporània fins a clàssica i flamenc. La coreògrafa israeliana Sharon Eyal, l’americà Alonzo King i el belga Jan Martens seran les principals propostes internacionals del ‘Dansa metropolitana’.

D’arreu de l’Estat arribaran grans propostes com les que faran companyies com Kor’sia, Rocío Molina, Luz Arcas o Mucha Muchacha. Però en el certamen també es podran veure una tretzena de coproduccions de creació local, com és el cas de Les Impuxibles, Laia Santanach, Pau Aran o IaSADCUM. Altres companyies catalanes que es podran veure seran Mal Pelo, Lali Ayguadé, Jesús Carmona, Pol Jiménez o els Brodas Bros.

Com és habitual la dansa també arribarà a la gran pantalla. S’estrenaran alguns títols en sales i a la plataforma Filmin.

<strong>Confluències</strong>

En aquesta edició els espectacles de carrer i gratuïts s’emmarquen en el projecte ‘Confluències’. La intenció és facilitar l’accés a la dansa a la ciutadania portant-la als espais públics de l’aire lliure. Entre les propostes destacades que es podran veure en parcs, jardins i places hi ha ‘Poema circular’ o ‘Neufragio universal’. Altres propostes de creadors que es podran veure són la del coreògraf Gaston Core a la capella del MACBA o ‘Chorus’ a l’església de Cornellà.

Segons han explicat en roda de premsa, també en el marc de ‘Confluències’ s’ha impulsat un projecte comunitari on dones de diferents edats que compartien interès per la dansa han format part del procés creatiu d’una companyia. En diversos municipis, diferents grups de dones participen del mateix espectacle.

Paral·lelament, enguany s’ha desenvolupat un projecte educatiu per apropar la dansa als alumnes d’institut. En concret, s’han fet formacions, activitats gratuïtes, visites assajos oberts de companyies del festival per generar nous públics per a la dansa entre els més joves.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió