Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El Festival Barnasants premia la trajectòria de Cecilia Todd i l’activisme cultural de Lluís Puig

ACN Castelldefels.-La 26a edició del Festival Barnasants ha premiat la trajectòria de la veneçolana Cecilia Tood i l’activisme cultural de l’exconseller Lluís Puig. Els guardons s’han donat a conèixer aquest […]

Avatar
Agències 25/04/2021

ACN Castelldefels.-La 26a edició del Festival Barnasants ha premiat la trajectòria de la veneçolana Cecilia Tood i l’activisme cultural de l’exconseller Lluís Puig. Els guardons s’han donat a conèixer aquest diumenge a la tarda, durant el concert de clausura del certamen que han fet Maria del Mar Bonet i Borja Penalba al Teatre Plaza de Castelldefels. El jurat ha atorgat el Premi Barnasants a Tood perquè és un “referent obligat de la música folc i popular de Veneçuela” i n’ha destacat que “ha investigat recorrent el país i que ha divulgat per tot el món, especialment al continent llatinoamericà i caribeny”. Per la seva banda, Puig ha estat guardonat “per la seva feina de reivindicació constant de la cultura popular, la música folk i la cançó”.

Cap dels dos guardonats han pogut assistir personalment a Castelldefels per rebre en persona les serigrafies de Júlia Solans, que se’ls farà arribar per correu. Amb tot, els dos premiats han fet arribar un vídeo d’agraïment que han tingut una càlida rebuda per part del públic.Tampoc ha pogut assistir a l’acte de clausura el director del Barnasants, Pere Camps, que estàconfinat a casa seva per prescripció i seguint els protocols de prevenció de la covid-19. Amb tot, ha fet arribar un petit discurs en què ha ressaltat la importància d’haver aconseguit fer el festival tot i la pandèmia. “Hem demostrat que els espais de proximitat: teatres, centres culturals, auditoris… són segurs i que s’està treballant per a fer-los encara més segurs”, ha afirmat tot destacant que només ha calgut suspendre dos dels 77 concerts previstos, que seran reprogramats en la pròxima edició del festival.Maria del Mar Bonet i Borja Penalba han estat els protagonistes del concert de cloenda del Barnasants. Els dos artistes van enregistrar durant la pandèmia un disc en directe al Teatre Micalet de València que han presentat aquest diumenge a Castelldefels.El Barnasants a Catalunya ha acabat aquest diumenge, però el Barnasants “confederal” que es fa al País Valencià, la Catalunya del Nord i les Illes Balears s’allargarà durant els pròxims mesos i acabarà el juliol a Mallorca.