Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El festival Arts d’Estiu impulsa una beca per a grups emergents

ACN Barcelona.-El Festival Arts d’Estiu posa en marxa en aquesta nova edició del certamen una beca que aposta pels nous grups emergents i el seu guanyador serà escollit en el […]

Avatar
Agències 24/06/2019

ACN Barcelona.-El Festival Arts d’Estiu posa en marxa en aquesta nova edició del certamen una beca que aposta pels nous grups emergents i el seu guanyador serà escollit en el marc del festival per un jurat. Els grups seleccionats que es presentin tindran l’oportunitat d’actuar en l’escenari Village de l’Arts d’Estiu. En declaracions a l’ACN, Xevi Gómez, director artístic del festival Arts d’Estiu, assenyala que l’objectiu de la beca és agafar un grup en el moment en el qual es trobi i accelerar-ne i facilitar el seu creixement al llarg d’un any. “Dins dels recursos que tenim, hem nodrit un premi amb uns 10.000 euros”, explica Gómez. Del total del guardó, el grup guanyador i les Cases de la Música decidiran en què invertir 3.000 euros ja sigui en l’edició d’un disc, en material o en un local d’assaig.

En aquesta novena edició del certamen, apunta Goméz, s’han vist amb la necessitat d’apostar per la industria emergent i pels nous talents i degut a la grandària de la platea i l’escenari no era possible fer-ho. Gómez recorda que el festival va néixer fa nou anys a iniciativa de del Centre Cultural i Recreatiu amb un pressupost de 15.000 euros i sense grans patrocinadors. Per això han hagut sempre de programar espectacles sostenibles. “Ens obligàvem a portar espectacles que el públic pogués cobrir” amb les entrades. Segons el director artístic, aquest és un festival multidisciplinari, en el qual intenten portar els caps de cartell de cadascuna de les disciplines artístiques i això significa que era més difícil incloure propostes més alternatives i ‘indie’ o d’altres que els agradaria proposar. “És una bona iniciativa apostar per la base”, assegura. El director artístic indica que trauran profit de l’escenari Village amb la posada en marxa de la beca, que s’ha aconseguit amb tots els col·laboradors i patrocinadors, “per apostar pels músics emergents”. De tots els grups que s’hi presentin se’n farà una primera selecció i durant els dies del festival podran actuar els grups seleccionats al Village, que estarà obert de sis de la tarda a dues de la nit. Cada dia hi haurà un jurat qualificat i hi aniran passant els finalistes fins que el dia 23 d’agost tindrà lloc la final d’aquesta beca i de tots els grups que hi hauran passat, quatre seran seleccionats pel jurat i un per un jurat popular que podrà votar cada dia. Quant a la final del 23 d’agost, Goméz declara que hi haurà un jurat popular i un jurat qualificat de persones del món de la música i de diferents promotores del sector que treballen pel festival. “És una oportunitat pels finalistes que es puguin expressar davant un grup interessant de jurat”. Nou escenari a la platjaEl festival, que es farà entre el 25 de juliol i el 25 d’agost ha programat una vintena d’espectacles al nou escenari de la platja, entre els termes municipals de Pineda de Mar i Santa Sausanna. La nova ubicació permetrà tenir un escenari 180 graus amb dues platees i capacitat per a 3.500 espectadors i un altre escenari per a grans concerts amb cabuda de fins a 10.000 espectadors. Gómez també destaca la presència del Village amb entrada gratuïta, en el qual el certamen vol “apropar la música i la cultura a tothom”. ProgramacióEn aquesta edició s’han programat noms com David Bisbal, Juan Magan, Joan Dausà, Els Pets, Rozalén, God Save the Queen, Ana Belén, Melendi, Love the 90’s, Niña Pastori, Luis Fonsi, Sweet California, Rosario i Diego El Cigala. Enguany el festival inclou una part de programació familiar sota el segell FamilyARTS, on destaca la presència del Mag Lari, Damàris Gelabert i El Pot Petit. “Intentem que sigui un festival multidisciplinari amb els màxims exponents de cada un dels estils”, diu el director artístic.