Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

El Festimatge de Calella prepara una edició adaptada a la covid-19 amb exposicions presencials i activitats en línia

ACN Calella.-El Festimatge, Festival de la Imatge de Calella (Maresme) es prepara per una nova edició que porta per lema ‘En tenim ganes!’. La del 2020 no es va poder […]

Agències 04/02/2021

ACN Calella.-El Festimatge, Festival de la Imatge de Calella (Maresme) es prepara per una nova edició que porta per lema ‘En tenim ganes!’. La del 2020 no es va poder fer per la pandèmia. Aquest any es farà en un format adaptat amb activitats presencials (exposicions i projeccions) i d’altres en línia. Serà del 10 d’abril fins al 2 de maig. Reunirà de nou la Trobada Internacional de 9,5 mm, única a l’Estat i de les poques que queden arreu del món. Aquest any celebra la seva 48a edició i es farà en format telemàtic, un fet inèdit. També s’inclou el Trofeu Torretes de Fotografia, que arriba als 45 anys i el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 27 anys. També es preveu el lliurament de premis de curtmetratges que no es van poder entregar l’any passat.

Des de l’organització es treballa per ajustar-se a les mesures sanitàries que hi hagi en aquell moment i asseguren que el festival aixecarà el teló. La fotografia i el cinema tornaran a trobar-se a Calella (Maresme) en totes les seves vessants i “el món sencer en podrà gaudir amb les activitats en línia”, afirmen en un comunicat. Així, des de la secció de fotografia, es preparen les exposicions incloses en el festival i el 45è Trofeu Torretes de Fotografia que té el període d’inscripció obert fins a l’1 de març. També es farà la projecció de curtmetratges seleccionats al 27è Trofeu Torretes de Curtmetratges, al qual s’han presentat enguany més de 800 treballs. Les reunions dels jurats, tant de curtmetratges com de fotografia, es faran de manera en línia per la pandèmia.Una de les activitats més emblemàtiques del Festimatge és la celebració de la Trobada Internacional de Cinema 9,5mm, que enguany arriba a la 48a edició. “La importància d’aquesta trobada no rau tant en la quantitat de públic que rep, sinó en el fet que és de les poques que queden arreu del món”, subratlla l’organització. Aquest any no es podrà celebrar el Mercat del Col·leccionisme, però les noves tecnologies permeten agafar el sistema de cinema més antic del món i poder gaudir-lo per Internet. I és que el Festimatge “vol ser el primer festival de 9,5mm que se celebra de manera telemàtica”. La resta de programació, com ara inauguració, cloenda, tallers o xerrades, entre d’altres, es decidiran en funció de com evoluciona la pandèmia i les restriccions vigents. El Festimatge arribarà a la 16a edició des que els tres certàmens es van ajuntar en un de sol. L’organitzen els aficionats de Foto-Film Calella i enguany reivindiquen que aquest és un projecte de “tenacitat i esperança, perquè, sigui com sigui, amb les limitacions i restriccions existents, cal dur-lo a terme perquè hi ha ganes”.