Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El fabricant de carregadors elèctrics Wallbox invertirà 9 MEUR en una nova planta de producció a la Zona Franca

ACN Barcelona.-El fabricant de carregadors elèctrics Wallbox invertirà 9 milions d’euros en una nova planta de producció situada a la Zona Franca de Barcelona. Aquest dilluns, el conseller delegat de […]

Agències 15/03/2021

ACN Barcelona.-El fabricant de carregadors elèctrics Wallbox invertirà 9 milions d’euros en una nova planta de producció situada a la Zona Franca de Barcelona. Aquest dilluns, el conseller delegat de l’empresa, Enric Asunción, i el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca (CZFB), Pere Navarro, han signat el contracte d’arrendament, que tindrà una durada mínima de deu anys. La nova fàbrica ocuparà una parcel·la de 16.800 metres quadrats, amb una nau d’11.220 metres quadrats. Segons ha informat Wallbox, la infraestructura es posarà en marxa el quart trimestre de 2021 i permetrà duplicar tant la producció de l’empresa com la seva plantilla, formada actualment per uns 400 treballadors.

El nou projecte permetrà a Wallbox cobrir una demanda “creixent” en els més de 60 mercats on es troba present. Actualment, l’empresa disposa d’una fàbrica a Sant Andreu de la Barca, que cobreix les necessitats del mercat internacional, i una altra a la Xina, destinada a proveir exclusivament el gegant asiàtic.Les noves instal·lacions disposaran d’un sistema innovador de gestió energètica que permetrà la reutilització del 75% de l’energia consumida en el procés productiu. Per altra banda, es preveu la instal·lació de panells solars fotovoltaics amb 300 KW de potència, que permetran que entre el 30% i el 60% de la producció utilitzi energia solar. Segons Wallbox, la previsió és que el pes de l’energia fotovoltaica creixi i cobreixi fins a un 90% de les necessitats productives.Pel conseller delegat de l’empresa, Enric Asunción, la nova fàbrica representa “no només un pas molt important pel futur de Wallbox, sinó també per a la indústria de l’automoció a l’Estat”. Per Pere Navarro, la incorporació de companyies com Wallbox “reafirmen l’objectiu d’impulsar la transició cap a una nova economia basada en els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU”.