Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El duet de Patricia Kopatchinskaja i Fazil Say dialoga amb repertori de Bartók, Brahms i Janácek al Palau de la Música

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El carismàtic duet format per la violinista Patricia Kopatchinskaja i el reconegut pianista Fazil Say han tornat aquest dilluns al Palau de la Música de Barcelona en un concert on han repassat repertori de Bartók, Brahms i Janácek. Els dos músics han convidat al públic a una actuació plena de contrastos on els dos intèrprets han dialogat amb peces des del clàssic romàntic al folklore centreeuropeu. En el marc del cicle Palau Cambra, el concert ha arrencat amb la ‘Sonata per a violí i piano’ de Leoš Janácek, ha continuat amb la ‘Sonata per a violí i piano núm. 3, en Re menor, op. 108’ de Johannes Brahms i ha culminat amb la ‘Sonata per a violí i piano núm. 1, op. 21, Sz. 75, BB 84’ de Béla Bartók.

La parella formada per la violinista moldava-austríaca-suïssa i el pianista i compositor turc ha presentat una actualització dels temes on ha resultat impossible poder-los etiquetar entre clàssics o romàntics.

Publicitat

Amb un violí i piano de gran potència i amb una gran complicitat, el duo ha ofert temes menys coneguts del repertori dels autors amb una nova mirada.  

De fet, la nova mirada que ofereix el treball conjunt de Kopatchinskaja i Say produeix que el públic gaudeix dels temes Bartók, Brahms i Janáček com si fos la primera vegada que els escoltés.

Patricia Kopatchinskaja, artista habitual a la capital catalana amb altres actuacions previstes, és especialista en música de cambra. La violinista col·labora regularment amb Fazil Say així com amb altres músics com Gabetta Sol o Mihaela Usuleasa.

Fazil Say és considerat un dels compositors contemporanis més importants del moment. Precisament el pianista va tornar a Barcelona a principis de 2022 després del seu debut fa 5 anys. Say és especialista en oferir una visió personal de la interpretació del repertori més tradicional.

<div>

El Palau de la Música ha dedicat el concert a la compositora finlandesa Kaija Saariaho, traspassada el passat divendres als 70 anys. Saariaho havia estat compositora convidada al Palau durant les dues darreres temporades.
</div>

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió